TAŞLI BAHÇE'nin GORUKLARI (BÖRTME TURŞU)/ Hüsamettin Ataman
KAYNAK: Hüsamettin Ataman / “DÜNYADAKİ SARAYKÖYLÜLER” Facebook Gurubu
Goruk suyundan yapılan biber turşusuna BÖRTME TURŞU deriz.
Biberi acı olur, sarımsağı bol olursa, yanında da zeytinyağlı ve bol domatesli BULGUR AŞI varsa değme keyfine.
Goruklar üzüme dönmeden topluyoruz. Goruk sularını yarım litrelik pet şişelere doldurup dondurucuya koyuyoruz. Canımız Börtme Turşu çektikçe çıkarıp turşu yapıyoruz..
Uzun zamandır Taşlı Bahçe'yi ihmal etmiştik.
Bugün hava ısınmadan erkenden bahçede hem biraz çalışmaya hem de GORUK ve ASMA YAPRAĞI toplamaya geldik. Ihlamurları BAYRAM'dan önce toplamıştık.
TOPRAK bir hazinedir.
Toprak ile ne kadar dost olursan, o da seni o kadar sever.
TOPRAK ANA'ya TEŞEKKÜRLER.
Hüsamettin Ataman.
* * * * * * * * * * * * * * *
KAYNAK: Hüsamettin Ataman / “DÜNYADAKİ SARAYKÖYLÜLER” Facebook Gurubu
*
* * * * * * * * * * * * * *
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder