5 Haziran 2012 Salı

ANILARDA SARAYKÖY-11 - / SARAYKÖY GÖRSEL KENT BELLEĞİ / Atila Girgin






SARAYKÖYÜN KISA TARİHÇESİ
Değerli Hasan Kallimci Dostumuzun ivme kazandırmasıyla gündeme gelen, Sarayköy Belediyemizin Emekli Başkatiplerinden Rahmetli Yakup Helvacıların ilçemize tarihi ve köklerine ilişkin çalışmasının duyurusunu, benzeri çalışmalara öncülük işlevini de dikkate alarak sizlerle paylaşmak istedim.
İlçemizi yeni koşullarına uygun, benzeri ve daha da geliştirilmiş, geçmişten bugüne ve de geleceğe uzanan ilçemiz kültürel değerlerini belgeleyecek ve bilgi zinciri oluşturacak çalışmalara gereksinim olduğu aşikardır. İlgili konuda kendini sorumlu hisseden her düzeydeki kişi ve kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürler. düşünüyorum.
Dostluk ve esenlik dileklerimle.
***************
SARAYKÖY'ÜN KISA TARİHÇESİ
İlçemizle İlgili İlk Araştırma:

SARAYKÖY'ÜN KISA TARİHÇESİ
Sarayköy ile ilgili ilk kapsamlı araştırma, Belediye Başkâtibi Yakup HELVACILAR merhumun yaptığı SARAYKÖY’ÜN KISA TARİHÇESİ adını taşımaktadır. Bu araştırma, haftada iki gün çıkan Sarayköy Sesi gazetesinin 24 Şubat 1969 – 18 Haziran 1970 tarihleri arasındaki 62. – 187. sayılarında tefrika edilmiştir.
Gazetenin 124 nüshasında yer alan bu araştırmada, öncelikle tarihi olmak üzere ilçemizle ilgili pek çok konu, kaynaklardan ve kaynak şahıslardan öğrenilerek yazıya geçirilmiştir.
Orta boy 200 sayfa civarında bir kitap hacmindeki bu araştırma; ilçemizin tanıtımı ve insanımızın Sarayköy hakkında bilgilenmesi bakımlarından bugün de önemini korumakta olup ve kitaplaştırılmayı beklemektedir.
***************
KAYNAK: HASAN KALLİMCİ, “DÜNYADAKİ SARAYKÖYLÜ DOSTLAR, MERHABA” Facebook gurubu paylaşımlarından alınmıştır.

Hiç yorum yok: