11 Ocak 2009 Pazar

Sarayköy, 1940' lı Yıllar: Bir sünnet düğününden görseller / Atila Girgin



Sarayköy 1938/1940’lı Yıllar !...

Bu Fotoğraf kareleri, 1938/1940 lı yılların Sarayköyün’e aittir. Fotoğraf Karelerinde bir sünnet düğünden ( Tahsildar Yusuf Efendi Torunları ) ve Hasır Pazarından değişik kesitler sunulmaktadır. Yılı tam olarak bilinmese de, 1940’ lı yıllar olduğu bilinmektedir. O günlerin anılarına katkı sağlamak adına sunulmuştur.
Bu fotoğraf karelerine ulaşabilen değişik kuşaktan Sarayköylülerden bazıları kendisini, bazıları anne ve babasını, bazıları büyük baba ya da büyük annesini ya da başka biliyor ya da tanıyor olduğu akrabasını görmüş olacaktır. Aramızdan ayrılanlara tanrıdan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve kaliteli bir yaşam dilerim.
Bu fotoğraf kareleri, o güzel günler ve yıllardan nostaljik bir anımsamaya katkı sağlıyorsa ne mutlu bana.
Sağlık ve esenlik dileklerimle.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Saraykoy ve Saraykoylulerle ilgili gecmise ait boyle fotograflari internete koyarak olumsuzlestiren Sayin Atila girgin'e sonsuz tesekkurler.
Bu fotograf,1940'li yillarin sonu veya 1950'li yillarin basindaki bir sunnet dugunune ait olmali. Ilk karede cocuklarin ortasinda ayakta duran biyikli ve kravatli kisi merhum Berber Sadik Gursoy'dur. O yillarda Saraykoy'de saglik memuru olmadigi icin tum Saraykoy'lu cocuklari Berber Sadik Usta sunnet ederdi.Ikinci karede cocuklarin ortasinda comelmis vaziyette oturan da merhum Rifat Comakoglu'dur. Rifat Comakoglu Saraykoy Belediyesinde muhasebeci ve ayni zamanda nikah memuru idi. O gunun sartlarinda Saraykoy'de fenni anlamda setali uretimini baslatan oncu bir insandi.Hepsine Allah'tan rahmet dilerim.
Ibrahim Helvaci

Atila Girgin dedi ki...

Sevgili İbrahim Bey,Fotoğraf kareleri Belirttiğiniz gibi bir sünet düğünü sırasında çekilmiş. Yaskınlarımdan aldığım bilgilere göre Tahsildar Yusuf Efendi çocuklarından Şerife Hanımın torununun sünnet düğünü imiş. Rahmetli Behçet Çakır'ın çocuğunun sünnet düğününden kareleri izlemiş olmaktasınız. Bildirdiğiniz Kişilerin anılarınıda bu kapsamda anmış olalım. Işıklar içinden yatsınlar. Toprakları bol olsun.