13 Kasım 2009 Cuma

Sarayköy Anıları 5 / İbrahim Helvacı



Sarayköy Anıları 5 / İbrahim Helvacı

Sarayköy sevdalısı sevgili İbrahim Helvacı arkadaşımızın aşağıda adresi sunulan blog sayfasına ilişkin, Sarayköy’ün geçmişten geleceğe uzanan bilgi zincirine katkı sağlar içerikte diğer bir iletisi bilgilerinize sunulmaktadır.
Blogtaki bu bilgiyi geliştirir ve yeni katkılar sağlarsanız memnun olacağım.
http://girgin-saraykoy.blogspot.com/2009/01/sarayky-1950li-yllar.html
Sarayköy ve Sarayköylülerle ilgili geçmişe ait böyle fotoğrafları internete koyarak ölümsüzleştiren Sayın Atila Girgin'e sonsuz teşekkürler.


Bu fotoğraf,1940'li yılların sonu veya 1950'li yılların başındaki bir sünnet düğününe ait olmalı.
İlk karede çocukların ortasında ayakta duran bıyıklı ve kravatlı kişi merhum Berber Sadık Gürsoy'dur. O yıllarda Sarayköy’de sağlık memuru olmadığı için tüm Sarayköy’lü çocukları Berber Sadık Usta sünnet ederdi.
İkinci karede çocukların ortasında çömelmiş vaziyette oturan da merhum Rıfat Çomakoğlu'dur. Rıfat Çomakoğlu Sarayköy Belediyesinde muhasebeci ve ayni zamanda nikâh memuru idi. O günün şartlarında Sarayköy’de fenni anlamda şeftali üretimini başlatan öncü bir insandı.
Hepsine Allah'tan rahmet dilerim.
İbrahim Helvacı
==========================
Siteye eklediğiniz merhum Berber Sadık Usta ve Rıfat Çomakoğlu’ nun yer aldığı fotoğrafla ilgili “İbrahim Helvacı-Sarayköy Anıları 5” i de gördüm. O fotoğrafla ilgili notumu size gönderdikten sonra fotoğraftaki başka bazı kişileri de hatırladım. Bunlar arasında, hepsi rahmete kavuşmuş olan Behçet Çakır, Ali Kaptan, Doğan Varlık, Sarayköy Ortaokulundan sınıf arkadaşım Eşref Çölgeçen’ in babasının (ismini hatırlayamadım) yanısıra halen Sarayköy’de yaşamakta olan Ansen Sezer ile Denizli’de yaşamakta olan Aziz Behçet Çomakoğlu var. Bu fotoğraftan birkaç baskı aldım. Yakın zamanda Sarayköy’e gittiğimde Ansen ve Aziz ağabeyleri ziyaret edip o fotoğraftan birer tane vereceğim ve fotoğraftaki diğer kişilerin kimler olduğu hakkında bilgi alacağım; yeni öğrendiğim isimleri de size ileteceğim.
Dostluk ve esenlik dileklerimi gönderiyorum.
İbrahim Helvacı
==========================
Sarayköy 1950’li Yıllar !...
Bu Fotoğraf kareleri, 1940 lı yılların Sarayköyün’e aittir. Fotoğraf Karelerinde bir sünnet düğünden ( Tahsildar Yusuf Efendi Torunları ) ve Hasır Pazarından değişik kesitler sunulmaktadır. Yılı tam olarak bilinmese de, 1940’ lı yıllar olduğu bilinmektedir. O günlerin anılarına katkı sağlamak adına sunulmuştur.
Bu fotoğraf karelerine ulaşabilen değişik kuşaktan Sarayköylülerden bazıları kendisini, bazıları anne ve babasını, bazıları büyük baba ya da büyük annesini ya da başka biliyor ya da tanıyor olduğu akrabasını görmüş olacaktır. Aramızdan ayrılanlara tanrıdan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve kaliteli bir yaşam dilerim.
Bu fotoğraf kareleri, o güzel günler ve yıllardan nostaljik bir anımsamaya katkı sağlıyorsa ne mutlu bana.
Sağlık ve esenlik dileklerimle.
http://girgin-saraykoy.blogspot.com/2009/01/sarayky-1950li-yllar.html

Hiç yorum yok: