8 Ekim 2014 Çarşamba

Sarayköylü Ressam Dost ORHAN GÜLER / ATİLA GİRGİN

SARAYKÖY SEVDALISI BİR SEVGİLİ DOST,SEVGİLİ RESSAMIMIZ ORHAN GÜLER

Sarayköy sevdalısı, Sarayköy de yetişmiş, yüksek öğrenimi nedeniyle Sarayköy'den ayrılsa da, önemsediği benimsediği değerler nedeniyle tekrar Sarayköy'e dönerek, yaşamını Sarayköyümüz de sürdüren, üretken bir ressam dost.

Köken itibariyle karadeniz'li olan bir ailenin evladı olarak Sarayköy'e memuriyet gereği gelen, Sarayköy'ü benimseyen, ismi adeta Sarayköyle özdeşen, Sarayköylülerin 1960'lı yıllarda sağlık sorunlarının aşılmasında önemli bir görev üstlenip, halk tarafından da çok ama çok sevilen bir doktor'un, Dr. Saadettin GÜLER'in evladı olan Sevgili Orhan Güler kardeşimiz için aslında fazla söze de gerek yok.

Sarayköy sevdalısı dostlardan Orhan Güler kardeşimizi çoğu Sarayköylü hemşehrimiz zaten, tanıyor, biliyor. İç Mimar olarak profesyonel yaşamını sürdürürken, resim tutkusu ve becerisinin de bir sonucu olarak, bu yeteneğini de geliştirip, özellikle de Sulu boya ressamlığı konusunda kendisini kabul ettirmiş, öncü bir misyonda üstlenmiştir. 
Ulusal ve Uluslar arası düzeyde bir çok etkinliğe de katılıp, bu becerilerini değişik ödüllerle de taçlandırmış bir hemşehrimizdir. 
Bu konuda örgütleyici bir misyonda üstlenerek, Facebook'ta 15000'e yakın yandaşın ilgiyle ve beğeniyle izlediği “Suluboya Resimlerim” sayfasında sanatseverleri ve ressam dostlarını örgütleme beceriside göstermiştir.

Sarayköy sevdalısı bu usta ressamımızın; Sevgili Orhan Güler dost'un değişik tarihlerde yaptığı yüzlerce tablosundan ağırlıklı olarak Sarayköy'e özel bazı tabloları, kendilerinin de iznini alarak sevgili hemşehrilerimizin beğenilerine sunmak istedim. Özelliklede görsel kent belleği niteliğinde olmasını düşünerek, Sarayköy'ümüzün değişik köşelerinin görsellerini tercih ettim. 

Tabloları inceleyen Sevgili hemşehrilerimizin adeta zaman tünelinde bir tur'a çıkarak, geçmişten günümüze bir geziye çıkmalarına özen gösterdim.

İnanıyorum ki tabloları beğeniyle izleyecek hemşehrilerimiz, bu görsellerde kendilerine de ait bir şeyleri mutlaka bulacaklar, kimi zaman hüzün, kimi zaman neşeyle anılarını yeniden yad etme, yaşama fırsatı bulacaklardır.

Fırça tutan ellerine, emeğine sağlık sevgili Orhan Usta. İyi ki varsın da, adeta belgesel nitelikli tablolarınla, Sarayköy'ün görsel kent belleğine damgasını vuracak nitelikle eserler ürettin ve de üretmeye devam ediyorsun....































 

Hiç yorum yok: