26 Ocak 2012 Perşembe

DENİZLİ YEMEKLERİ / BURCU ALKAN

DENİZLİ YEMEKLERİ

MAHALLi YEMEKLERi
Denizli yöresi zengin yemek çeşitleriyle, Türk mutfağının özelliklerini yansıtır. Bilhassa sebze yemekleriyle, hamur işlerinde görülen özellik ve çeşitlikler göze çarpmaktadır. Aşağıda mahalli yemeklerinden örnekler verilmiştir. Bu örneklerde Denizli bölgesine has olanlarına yer verilmiştir.

A)ETLi YEMEKLER :

Denizli kebabı,
Etli pilav,
Fırın kebabı,
Güveç,
İşkembe haşlaması,
Et yahni,
Kuzu çevirme,
Tavuk yahni.

B)SEBZELi YEMEKLER :
Börülce,
Çaput aşı,
Çağla dövmesi,
Çerkez fasulyesi,
Sebze haşlamaları,
Kabak aşı,
Kıymalı semizotu,
Kabak çintmesi,
Ekşili kuru biber(Kaptan, 1988: 49).

**********

http://www.scribd.com/doc/6694438/HALK-BL1
DENİZLİ ( BURCU ALKAN )

Hiç yorum yok: