25 Ocak 2012 Çarşamba

YUFKA, BEZİRME VE BAZLAMA' YA DAİR DOST SÖYLEMLER / Atila Girgin




 

YUFKACILAR YUFKA AÇAR, 
AMANIN AMAN...

YUFKA, BEZİRME VE BAZLAMA GELENEKSEL SARAYKÖY YAŞAMININ AYRILMAZ BİR PARÇASIYDI BİR ZAMANLARIN SARAYKÖYÜNDE.

BU ETKİNLİĞİN ANIMSANMASINA KATKI AMACİYLE SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİMİZİN GÖRSELLERİYLE SİZLERİ O GÜZEL GÜNLERE, YILLARA GÖTÜRELİM İSTEDİM. BU GÜZEL ETKİNLİĞİN YENİ KUŞAKLARCA ANIMSANMASINA KATKISI OLSUN DİYE KENTSEL BELLEĞİMİZE NOT DÜŞTÜK.
SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİMİZ BU GÖRSELLİKLERİ KULLANIP, BENZERİ ETKİNLİKLERİ VE ANILARI BİZLERLE PAYLAŞIRLARSA GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN ANILAR ZİNCİRİNİN BİRER PARÇASI OLACAKLAR.........
***************
Aliihsan Seçkin:
BU GÖRÜNTÜLERİ BİZLERİ SAĞLAYAN SEVGİLİ ATİLA GİRGİN ABİME TEŞEKKÜRLER EDERİM...
***************
Turhan Eset:
Sarayköy'de bazlama demezler,zaten o ayrı birşey.Yufkanın biraz kalınına bezirme denir ve konu komşu,eş dostla arasına patlıcan,biber közlemesi ,domates,nar ekşisi eşliğinde yenir.Fazla bekletilmez.Onun özelliği yufkayı yapanların ve konukların,ailenin o andaki öğünü olması,toplu yenmesidir.
***************
Nesrin Z. Inankul:
Hep düşünmüşümdür çok yaratıcı olduğumuzu..." Bezdirme" o kadar güzel bir ad ki! "Dikkatli ye, içine koyduğuna dikkat et ki yediğini bezdirme" der gibi... Hepinize selamlar.
***************
Turhan Eset:
Nesrincim,Bezdirme değil,BEZİRME.Gençler doğru öğrensin isterim.Çünkü başka yerde bilmiyorlar.
***************

Nesrin Z. Inankul:
Benim aklımda "bezdirme" kalmış, tabi ki siz daha iyi bilirsiniz.
***************
Ayşen Cesur:
sıcacık sactan ınınce brde tereyaglı harıka ama yok artık yapan azaldı
***************
Ayşen Cesur:
eskıden konu komsu toplanılırdı yapılırdı sımdı malesef
***************
Hüseyin Aydın:
bezdirme mi, bezirme mi acaba hangisi...olsada yesek çökelekli tereyağlı. dürüm edip yemesi hoş tu bir zaman..
***************
Aliihsan Seçkin:
hocam bezirme .....:))))
***************
Turhan Eset:
Yeri gelmişken,genellikle çocuklara yapılan bir tadımızdan da söz ve tarif etmek istiyorum ki tarihe not düşelim.Çünkü dar imkanlarda güzel bir yaratıcılık.Kuru yufka ufalanır,içine bir kuru soğan çintilir,peynir ufalanır ve biraz su serpilir(suyun miktarı önemli),karıştırılır ve yumurta büyüklüğünde,yumurta şeklinde köfteler hazırlanır,herhangi bir içecek eşliğinde yenir.Bunun adı OMEÇ'tir.Deneyin beğeneceksiniz.Ayrıca çok ta sağlıklı,içinde peynir,soğan gibi sağlıklı besinler bulunuy
or.

Hiç yorum yok: