26 Ocak 2012 Perşembe

ORTAK PAYDASI SARAYKÖY DOSTLUĞU OLAN GÜZEL İNSANLAR / Atila Girgin



ORTAK PAYDASI SARAYKÖY DOSTLUĞU OLAN GÜZEL İNSANLAR, HEPİNİZE MERHABA !............

Sevgili Sarayköy kökenli güzel insanlar, Sarayköy dostları, kendini öyle hisseden dost insanlar,
Bu bloga aktaracağınız bilgilerle, blog altındaki pencereden sağlayacağınız katkılarla, yapacağınız yorumlarla, gerek yöremizdeki, gerekse Ülkemiz ve Dünyanın değişik yerlerine dağılmış Sarayköylülerin biribirlerini daha iyi tanımalarını ve iletişim içerisinde olabilmelerine katkı sağlamış olabilirsiniz. Örneğin kendiniz ve ebeveyninizi ve daha üst kuşaktan aile bağlarınızı bu bölümde sunarak, unutulan, yada unutulmaya yüz tutmuş akrabalık bağlarımızın gelişmesine katkı sağlamış olabilirsiniz.

Yine yazacağınız soykütüğüne ilişkin bilgiler ve aktaracağınız yöresel bilgilerle Sarayköy'ün geçmişten geleceğe uzanan yazılı tarihine de bir başlangıç ve köprülük de yapmış olabilirsiniz.

Yine benzeri bilgilerle Sarayköy'ün yazılı kültürünün oluşmasına da katkı sağlamış, aynı zamanda da Sarayköy tarihi açısından tarihe not düşmüş de olabilirsiniz.

Bu bilgiler yıllar sonra bilgi zincirimizin birer halkaları olarak bizleri biribirimize bağladığı gibi, iletişimimizin kalıcılığına da ortam sağlamış olabilir.

Yine Büyüklerinizden sağlayabileceğiniz, yöremiz gelenek, görenek, folklor ve sosyal yaşama dair her türlü bilgiyi de üyelerle paylaşarak gücümüze güç katmış, yöremizin bilgi zincirine yeni halkalar eklemiş olabilirsiniz.

Ancak asla unutmamamız gereken temel ilkelerimiz sevgi, saygı ve hoşgörü olmalıdır. Birbirimizi asla incitmemeli, yanlış algılama ve onur kırıcı davranışlarda bulunmamaya özen göstermeliyiz.

İşte bu duygu ve düşüncelerle sizlere haydi görev başına diyoruz.
Tüm iyilik ve güzellikler sizlerin ve sizlerle olsun.
Dost kalın, dostlukla kalın.
Esenlik dileklerimizle.

Hiç yorum yok: